Aken (Aachen) is een historische stad gelegen in het westen van Duitsland. De stad ligt langs het noordelijk uiteinde van het kanaal Maas-Rijn, vlakbij de grens met België en Nederland. Met meer dan 1000 jaar oude geschiedenis, is Aken een bestemming die zeker de moeite waard is en waar je tijdens een vakantie interessante dingen kunt beleven.

Geschiedenis

Aken is al eeuwenlang een stad met een rijke geschiedenis. In het verleden was het een machtige stad in de Duitse regio en heeft het een grote invloed gehad op de Europese cultuur. In de Middeleeuwen was Aken de residentie-stad van de heersende Karolingische keizers. Aken was ook een centrum voor leer en cultuur en is tot op de dag van vandaag een centrale bestemming voor culturele uitwisselingen tussen de verschillende Europese landen.

Bezienswaardigheden

Er is genoeg te beleven in Aken, van historische bezienswaardigheden tot modernere attrakties. Een bezoek aan Aken is onvolledig zonder een kijkje te nemen in het Aken Dom, een van de oudste kerken van Duitsland. De kerk, die dateert uit de zevende en achtste eeuw, is projectieflager van de Unesco en is een mix van stijlen van verschillende tijdperken, waaronder Romaanse, Byzantijnse, Gotische en Renaissance. Het is ook een prachtig gezicht om rond te lopen door het grachtenstelsel van Aken, dat in de 15e eeuw is gebouwd om de stad tegen aanvallers te beschermen. Op het marktplein krijg je een kijkje in de stedelijke geschiedenis door de verkeersborden en gebouwen die dateren uit de 14e eeuw.

Kunst & cultuur

Kunst en cultuur spelen een grote rol in het leven van de mensen van Aken, en bezoekers kunnen deze ervaring ook opdoen. Het Aken Kunstmuseum biedt een rijke collectie schilderijen, beeldhouwwerken en keramische objecten uit de twintigste eeuw. Ook biedt het museum een vaste collectie kunstwerken van tijdgenoten, waaronder expressionistische kunstenaars. Er zijn ook interessantere musea in Aken, zoals het Grashof-museum, waar je kunt zien hoe mensen in de stad in het verleden geleefd hebben, en het Elisa Brunnenmuseum, waar je informatie kunt vinden over de lokale mineraalwaterindustrie. Voorts zijn er veel culturele evenementen in Aken, waaronder concerten, toneelstukken, filmvertoningen en kunsttentoonstellingen.

Recreatie

Aken is ook populair onder recreanten. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs het mooie kanalenstelsel, waar ze kunnen pootje baden of kajakken. Er zijn ook tal van fietsroutes door de mooie bossen van de Eifel-streek. In de zomermaanden zijn er verschillende evenementen, waaronder kermissen, festivals en openluchtconcerten. Vouwers kunnen kiezen uit tal van lokale evenementen, zoals het Internationale Fokkerievliegen Festival in augustus en het Aken Hoogfestival in juni.

Waar te verblijven

Aken biedt een keur aan verblijfopties, waaronder hotels, guesthouses en vakantiehuizen. Er zijn ook campings in de buurt, zodat je kunt genieten van het buitenleven. Er zijn verschillende manieren om een verblijf te boeken. Er zijn meerdere Nationale Parken in de buurt, waar je een kampeerplaats of hut kunt boeken. Er zijn ook veel internationale hotelketens beschikbaar in Aken, zodat je gemakkelijk een hotelkamer kunt vinden die bij je budget past.

Om te onthouden

Aken is een stad met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur, en heeft tal van andere attracties. De stad biedt een grote verscheidenheid aan verblijfopties, en er is genoeg te beleven voor een heerlijke vakantie. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs het kanalenstelsel, genieten van de vele culturele evenementen en heerlijk ontspannen door de prachtige landschappen in de omgeving.