Frankfurt is een attractieve stad in het midden van Duitsland, gelegen aan de rivier de Main. In dit afwisselende gebied is er genoeg te doen als je op zoek bent naar cultuur, bezienswaardigheden, shopping, een leuke avond uit of zelfs een actieve vakantie. Met zijn brede selectie aan stedelijke vermaak en regionale attracties biedt Frankfurt kortom een geweldige bestemming voor een Duitse vakantie die je nooit meer zult vergeten.

Het centrum van Frankfurt

Het centrum van Frankfurt is gezegend met een heerlijke combinatie van historische gebouwen, moderne hoogbouw, gezellige pleinen en prachtige parken. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden te zien zoals de zogeheten Roemerberg, de oude stadskern met karakteristieke gebouwen zoals de Kaiserdom, de stadhuistoren en het Paulskirch. Andere topattracties zijn de zogeheten Main Tower met zijn uitzichtsplatform, de bedrijvenwijk, de oude joodse wijk, het Goethe Haus en het saffraanaplein. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de wijk Alt-Sachsenhausen, de bloemenmarkt en de beroemde apfelwein-kneipen!

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Als je op bezoek gaat in Frankfurt, zul je je vergaapen aan een reeks indrukwekkende bezienswaardigheden. Het bekendste monument is waarschijnlijk de Paulskirche in het centrum, een barokke protestantse kerk, waar de verdragen van de Duitse Vereniging voor het eerst geratificeerd werden. Ook de explosief gevormde Main Tower is een bezoekje waard. Deze toren is 216 meter hoog en staat in de Galeria Kaufhof. Erg leuk is ook het Historisch Museum, gelegen in een kasteel uit de 19e eeuw en het oude stadsmuseum, waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis van Frankfurt.

Shopping in Frankfurt

Frankfurt is een echte paradijs voor shoppers. Het centrale winkelstrand, genaamd Zeil, is uitgerust met een reeks shops, restaurants en cafés waar je je heerlijk kunt vermaken. Daarnaast heb je de Kronheide Passage, de MyZeil winkelgalerij en het kleurrijke aanbod van tal van exclusieve en unieke winkeltjes. Een andere populaire plek om te winkelen is de Europaviertel, een prachtige parkachtige wijk. Je kunt hier alles vinden wat je maar kunt bedenken, variërend van moderne winkels tot tweedehandswinkeltjes.

Uitgaan in Frankfurt

Als je geïnteresseerd bent in een actieve vakantie, is een bezoek aan Frankfurt een must. Overdag kun je genieten van de vele bezienswaardigheden, musea en winkelstraten, maar ’s avonds zal de stad je verrassen met een geweldige scala aan uitgaansmogelijkheden. In de beroemde wijk Sachsenhausen is er altijd wel iets te doen. Er is een grote selectie aan pubs, bars, café’s, restaurants en discotheken waar je je heerlijk kunt uitleven. Andere aanraders zijn de brede selectie aan theaters, bioscoopzalen en staatsschouwburgen.

Conclusie

Frankfurt is een van de meest populaire bestemmingen van Duitsland, gezegend met een grote selectie aan bezienswaardigheden, theater- en concertzalen, winkels, bars en restaurant. Niet alleen is de stad goed bereikbaar met zijn internationale luchthaven, maar het hele jaar door kun je ook genieten van evenementen en verrassende activiteiten. Je zult je geen moment vervelen in de fascinerende stad Frankfurt, en zult zeker weer teruggaan om ermee warm te worden.